Скласти казку з пестливими словами

Скласти казку з пестливими словами

Задать свой вопрос
1 ответ

В одн жнки була маленька донька Оля. Коли двчинц виповнилося п'ять рокв, вона тягостно захворла: простыла, почала кашляти й танула на глазах. До нещасно матер почали приходити родич: Олин ттки, дядьки, бабус, ддус. Кожен приносив щось смачне й поживне: липовий мед солодке коров'яче масло, свж лсов ягоди й горхи, перепелин ячка й бульйон з курячого крильця. Кожен разговаривав: "Треба добре харчуватися, треба дихати свжим повтрям хвороба втече в лси й на болота".


Оля ла мед у стльниках солодке коров'яче масло, лсов ягоди й горхи, перепелин ячка й бульйон з курячого крильця. Але нчого не допомагало двчинка вже ледве вставала з лжка.


1-го денька бля хворо збрались ус родич. Ддусь Опанас сказав:


Чогось й не вистача. А чого сам не можу зрозумти.


Раптом вдчинились двер в хату ввйшла прабабуся Ол столтня Надя. Про не родич забули, бо багато рокв сидла прабабуся Надя в хат, нкуди не виходила. Але почувши про хворобу правнучки, виршила навдати .


Пдйшла до лжка, сла на ослнчик, взяла Олину руку в свою, зморшкувату маленьку, й произнесла:


Нема в мене н медових стльникв, н солодкого скотин'ячого масла, нема н свжих лсових ягд, н горхв, нема н перепелиних ячок, н курячого крильця. Ветха я стала, нчого не бачу. Принесла я тоб, мила моя правнучко, один-диний подарунок: сердечне бажання. дине бажання залишилось у мене в серц щоб ти, моя квточко, видужала й знову радла светлому сонечков.


Така величезна сила любов була в цьому благому слов, що маленьке Олине серце забилось частше, щчки порозовдурачся, а в очах засяяла радсть.


Ось чого не вистачало Ол, сказав дд Опанас. Благого слова.

Казка В.Сухомлинського

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт