Формальне Есе на тему "Шкдливсть алкоголю курння для молодого

Формальне Есе на тему "Шкдливсть алкоголю курння для юного поколоня"

Задать свой вопрос
1 ответ

Люди, що палять, в 5 разв частше хворють на рак та нш злояксн пухлини. Тривал спостереження спецалств США бльш як над мльйоном хворих дали змогу зробити такий висновок: захворювансть смертнсть вд раку легенв у тих, хто палить, в 10 разв частш, нж у тих, хто не палить, а в осб, як випалюють до двох пачок в денек, цей ризик бльший в 24...30 разв.

Ггнчний нюанс палння поляга в тому, що людина, яка палить, отрую не злее свй органзм, а й оточуюче повтря, на що не ма права. Для тих людей, як не палять, перебування в задимленй кмнат бльш небезпечне для здоровя, нж для того, хто палить.

Проти палння необхдно боротися всм суспльством. Боротьбу необхдно вести в таких основних напрямках:

- проведення адмнстративних заходв, метою яких обмеження палння в загальних мсцях особливо не допускання палння серед дтей пдлткв;

- кожний, хто палить, повинен усвдомлювати всю ту школу, яку наносить здоровю.


При вживанн алкоголю запалення легенв набира затянутого нраву, що нередко супроводжуться нагноюванням гангреною. Вдзначено, що серед людей, як нередко вживають алкогольн напо, зустрчаються захворювання на подагру рак. Систематичне пияцтво обумовлю багато захворювань, призводить до передчасного старння, скорочу життя.

Через вживання алкоголю водями транспорту вдбуваться багато аварй. Дослди вчених свдчать, що кухоль пива, випитий водм перед виздом, збльшу кльксть аварй з його вини в 7 разв, при вживанн 50 г горлки - в 30 разв, при вживанн 200 г горлки - в 130 разв. Злее в вроп в дорожньо-транспортних пригодах гине понад 250 тисяч чоловк близько 10 мльйонв отримують травми. Найбльше транспортних пригод допускають вод у вц 15...25 рокв переважно причиною всьому алкоголь. Алкоголь обумовлю алкогольну гпертоню або вража мокард, а також обумовлю гепатит (запалення печнки), цироз (рубцеве переродження) печнки, пошкодження мозку, статеве безсилля.

Вченими доведено, що безпечних доз алкоголю не сну. Вже 100 г горлки гублять 7,5 тисяч интенсивно працюючих клтин головного мозку. Псля прийняття 75 г горлки через 30 хвилин знижуться сила мязв до 40%. Алкоголь - внутрклтинна отрута. Вона гальму обмн речовин в серцевих мязах, виснажу запаси х енерг. Понад 25% випадкв захворювання серця безпосередньо повязан з вживанням алкоголю. Алкогольн ураження серця частше розвиваються у чоловкв у вц 30...45 рокв. Кожна четверта з так званих раптових смертей обумовлена вживанням спиртних напов.

Пияцтво алкоголзм причиною майже половини всх розрваних шлюбв, 62,6% всх розлучень з нцативи жнок мотивуються пияцтвом чоловкв.

Вчен-врачи на основ обстеження нервово хворих дтей дйшли висновку, що з 100 дтей-еплептикв у 60 - батьки зловживали алкоголем, у 40 з 100 розумово вдсталих дтей - батьки алкоголки. Алкоголзм дтей одню з обстоятельств народження дтей з рзними дефектами. Дти в таких смях народжуються слабкими, хворобливими, вдстають у фзичному психчному розвитку, погано вчаться, рано починають вживати спиртн напо. На основ проведених дослдв академк В.М. Бехтрев зясував, що вд алкоголкв народжуються на кожн 100 чоловк 10 виродкв, 8 дотв, 15 хворих еплепсю, 5 алкоголкв.

Тютюнопалння поширеною звичкою серед чоловкв, меншою - серед жнок, пдлткв. Науков дослди пдтверджують згубну дю нкотину на органзм людини. Встановлено, що тютюновий дим вмщу отруйн речовини. Крм нкотину вн мстить шкдлив речовини так як: чадний газ, придинов основи, синильну кислоту, срководень, вуглекислоту, амак, азот, ефрн масла.

Дим вд 25 цигарок мстить близько двох крапель незапятнанного нкотину, тобто таку кльксть отрути, яко достатньо, щоб вбити собаку. Миша гине раптово, якщо й ввести в око одну краплю нкотину.

Разова доза нкотину 0,08...0,16 г смертельною для людини. На протяз 30 рокв доросла людина спалю в середньому 200 тисяч цигарок, або 160 кг тютюну, в якому мститься 800 г нкотину, що дорвейвню 10 тисячам смертельних доз.

Оскльки нкотин потрапля в органзм людини поступово малими дозами, гострих явищ отруння людей не спостергаться. Тютюн шкдливо д на органзм людини , в першу чергу, на нервову систему, спочатку збуджуючи , а потм пригнчуючи.

Нкотин звужу судини мозку зменшу х еластичнсть, ускладню надходження кров в мозок, що обумовлю погршення його роботи. Як наслдок - бль в голов, запаморочення, почуття надмрно ваги в голов. Мають мсце випадки, если у людей, що палять, послаблюються статев функц. Пд впливом палння послаблються память, увага, сил мязв, зменшуться нтелект. Дослди свдчать, що бота, на яку людина витрача 8 годин, потребу на дв години бльше часу, якщо працвник випалить пачку цигарок.


, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт