Як зберегти електроенергю?

Як зберегти електроенергю?

Задать свой вопрос
1 ответ
Використовуй енергозбергаюч лампи освтлення. Це економить до 90% електроенерг. Крм того служать так лампи до 50 разв довше звичайних ламп розжарювання.Завантажуй пральну машину повнстю. Не повнстю завантажена пральна машина - це перевитрата електроенерг на 10-15%. Якщо вибрана не правильна програма прання, - це перевитрата електрично енерг до 30%.Не став плиту поруч з холодильником. При сусдств холодильника плити споживання електроенерг холодильником подвоються.Замни стару технку. Новий холодильник класу А+ щомсяця спожива до 100 кВт.год. електроенерг менше, як такий самий холодильник ветхого зразка.Чисти чайник вд накипу. Накип, який утворються в чайнику, знижу теплопровднсть збльшу втрати електроенерг на нагрв води на 30%Вимикай за собою свтло. При розумнй економ можна зберегти 20-25% електроенерг.  Не забувай розморожувати холодильник. Чим товший на продуктах шар льоду, тим бльше споживання енерг. Можна заощадити 50% електроенерг з моделлю з функцю саморозморожування.Вимикай побутов прилади, коли вони не потрбн. Не використовуй функцю "Stand-by". Це зменшить рахунок за електроенергю на 8%. Як зберегти тепло в осел? 

 

Не перекривай дорогу теплу. Радаторн екрани, довг штори чи жалюз, невдало розставленн мебл та нш реч, розташован перед радаторами, поглинають до 20%теплово енерг.

 

Заклей щлини у вкнах. Бля 40% тепла, що надходить в примщення, втрачаться взимку через вкна. Елементарн входи з теплозоляц допоможуть пдвищити температуру в квартир на 4-5 С. 

 

Обладнай вентиляцйн отвори спецальними дверцятами або шматком картону. Це допоможе пдвищити температуру на 3-5 С.

 

Прибери декоративн панел на батареях. Вони забирають до 20% тепла кмнати. Крм того, тепловддача батарей, як розмщен в ншах, на 10% менша, нж у тих, як виступають в кмнату.

 

Наклей фольгу на обидв сторони ДСП та розмсти на стн за батарею.  Це пдвищить тепловддачу радатора на 20%. При цьому витрати на опалення примщення зменшуються на 4%.

 

Перефарбуй батарею в темний колр. Батарея з темною поверхнею пдвищу тепловддачу приблизно на 10%. Доведено, що мрачно-коричневий колр найкраще вдда тепло. З батарею такового кольору на 8-10 % теплше, нж з блою.

 

Не перегрвай примщення - вдягайся теплше. При завищенй кмнатнй температур зроста ризик простудних захворювань. За  даними лкарв сон у похолодному примщенн кориснший.

 

Провтрюй примщення протягом 10-15 хвилин. Через привдчинен впродовж багатьох годин вкна значно втрачаться тепло. Краще провтрювати протягом 10-15 хвилин при широко вдчиненому вкн.

 

Постав лчильники. Витрати на опалення примщення зменшуються до 40%, якщо ти маш ндивдуальне опалення або лчильники тепла.

 

Не закривай батаре шторами. Занадто довг штори та мебл бля батарей помтно зменшують ефективнсть опалення.  Так само з ншами розташування батаре у нш зменшу тепловддачу на 10%.

 

Закривай двер в пдзд. Тепловтрати через вдкрит двер та розбит вкна в пдзд становлять 5-15% вд сумарних теплових втрат будинку.

 

Постав склопакети. Склопакети мають такий опр теплопередач, як цегляна стна товщиною 50 см та мають надвисокий ступнь теплозоляц, що скорочу  втрати тепла до 50%.

 

Використовуй жалюз. Жалюз або коротк штори допоможуть скоротити втрати тепла на 8-15%, яке виходить через скло. 

 

Як зберегти газ:
 

Встанови лчильники. Так ти будеш сплачувати лише за дйсно використаний газ.

 

Встанови автоматичний котел. Якщо використовуш газ для нагрву води, котел з електрозапалом буде вмикати газ злее тод, если потрбно.

 

Утеплюй дм. Якщо використовуш газ для опалення примщення, прослдкуй, щоб тепло не виходило з дому через шпарини та привдчинен вкна.

 

Вдягайся вдома теплше. Якщо використовуш газ для опалення дому, оптимальна  для здоровя людини температура 18 градусв.  1 градус збльшу втрати теплово енерг на 6% або перевитрати енергонося на 4-8%.

 

Зменшуй опалення, коли нкого нема вдома. Коли йдеш на боту зменшуй опалення до 15 градусв.

 

Не готуй на большому вогн. Доведи страву до кипння на большому вогн, а потм зменш вогонь удвч платити менше, страву не спалиш

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт