написати твр опис пам039;ятки

Написати твр опис пам'ятки

Задать свой вопрос
1 ответ
На земл здавна були три духовно найважливших мсця. Це Ватикан у Рим, Мекка у кранах сламу та Киво-Печерська лавра у Кив (Украна).
Киво-Печерська лавра була заснована близька тисяч рокв тому. Тисяч людей приздять сюди, щоб подивитись не тльки на цей дивовижний витвр мистецтва, але й насправд святе мсце.
Початок розвитку ц народно святин дали два православн монахи. Вони почали рити у земл печери, щоб жити там, майже не сплкуючись з зовншнм свтом. Таким чином, вони намагались найбльше з'днатися з Богом. До их приднувалось дедал бльше людей, згодом ц печери перетворилися на большой монастир.
Монастир ставав все могутншим мав велике значення у релгйному житт слов'янського народу. Згодом монахи почали будувати рзн релгйн споруди зовн, як потм переросли у большой, оточений кам'яною стною комплекс з багатьма храмами. Тому сразу Киво-Печерська лавра подляться на печери та наземну частину монастиря. Доречно було б додати, що лавра здобула таку назву через печери, як основою, та стала лаврою не миттво, а упродовж багатьох столть, бо лаврою у т часи були тльки наймогутнш монастир. Взагал на територ Украни у т часи снувало злее три так лаври Одню з их була Киво-Печерська.
Печери стали останнм притулком для усх, хто жив у их та помер у давн часи. У печерах лаври знаходиться найбльша кльксть похованих святих у свт 119. Здесь легендарний лля Муромець та той, хто почав написання стор слов'янАрхтектура наземно частини лаври просто дивовижна. У соборах постйно поновлюються прекрасн фрески, як в багатьох соборах зроблен у стил укранського бароко, для якого характерн блискучсть, величнсть, рзнокольоровсть фарб. Найвищою спорудою дзвонарня. Вона сяга приблизно 300 м заввишки, щоб пднятися майже до само верхньо частини, треба подолати 400 сходинок.
Киво-Печерська лавра одним з найдорожчих скарбв укранського народу, тому, щоб не загубити його, треба берегти як сво життя, отчизну, душу.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт