одноклтинн еукароти реферат

Одноклтинн еукароти реферат

Задать свой вопрос
1 ответ
Крм прокаротв, до одноклтинних органзмв належать одноклтинн еукароти, серед яких рослини, тварини гриби. За загальним планом будови комплекту органел клтини одноклтиних органзмв подбн до клтин багатоклтинних органзмв. снують органзми одноклтинних тварин з дуже простою будовою, наприклад амеба, хлорела довол складною, наприклад нфузоря-туфелька або ацетабуляря.
Розмри найпростших мкроскопчно мал. хн тло складаться з цитоплазми, у якй розрзняють зовншнй шар ектоплазму, внутршнй ендоплазму. У бльшост видв клтина ззовн вкрита оболонкою, яка нада одноклтиннй тварин постйно форми.
Якщо для клтин багатоклтинних органзмв характерне диференцювання функцй неможливсть виконувати вдразу вс функц живого, то одноклтинн цю здатнсть збергають. У найпростших органели, що виконують функц травлення (травн вакуол), видлення (скоротлив вакуол), руху (джгутики, вйки), сприйняття свтла (свтлочутливе вчко) та нш органели, що забезпечують перебг усх процесв життдяльност. За методом живлення це гетеротрофн органзми.

Найпростшим властива подразливсть, яка виявляться в рзних рухах  таксисах. Розрзняють позитивн таксиси рухи до подразника, негативн таксиси рухи вд подразника.Поведнка одноклтинних органзмв
Поведнка це здатнсть органзмв змнювати сво д, реагуючи на вплив внутршнх зовншнх чинникв. Поведнка одноклтинних органзмв складаться в основному з автоматичних перемщень у бк подразника або вд нього позитивн й негативн таксиси. Таксисом називають спрямоване перемщення окремих клтин, що живуть у природ вльно, пд впливом стимулу, що д однобчно.

Роль одноклтинних органзмв у природ й житт людини
Одноклтинн учасниками ланцюгв живлення, вдграють важливу роль у рунтоутворювальних процесах, деяк з их, вдмираючи, утворюють поклади вапняних слцвих порд, що входять до складу земно кори.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт