Як ви знате способи вегетативного розмноження рослин у природ та рослинництв?

Як ви знате способи вегетативного розмноження рослин у природ та рослинництв?

Задать свой вопрос
1 ответ
У природ вегетативне розмноження - це розмноження рослин вегетативними органами: коренями та пагонами цлими чи частинами або х видозмнами: кореневищами (пирй, конваля, осот), цибулинами (пролски, часник, цибуля, тюльпани, нарциси), бульбами (картопля, топнамбур або земляна груша), вусами (суниця, перстач), паростками стеблового походження (верба, тополя, вльха), паростками кореневого походження з додаткових бруньок на коренях (вишн, сливи, малина, облпиха), листками (сенполя або бегоня), молодими рослинами з вивдкових бруньок (каланхое).
Вегетативне розмноження обширно використовують у рослинництв для вирощування рзних видв культурних кмнатних рослин, у садвництв, парковому та лсовому господарствах. Люди розмножують рослини стебловими бульбами картоплю чи топнамбур, вусами суниц, цибулинами - цибулю городню, часник, тюльпани, кореневими паростками - nbsp;вишню, сливу, малину.
Живцювання - розмноження живцями (Стеблов живц - це частина пагона з вузлами, мжвузлями та бруньками пагн треба поставити у воду, через деякий час появляться додатков корен, тод стебловий живець слд висадити у рунт, згодом на стебл з пазушних бруньок виростуть молод пагони. Коренев живц нарзають з бчних коренв завдовжки до 20 см, на яких утворюються додатков бруньки для малини, сливи).
У декоративному рослинництв застосовують подл чагарникв (кожен кущ длять на частини, як мають власн корен пагони, та висаджують у нов мсця) для пвникв, флокси, примули, стокротки.
Вдводками (для цього нижн пагони пригинають до земл й присипають рунтом, коли на них утворюються додатков корен, ц пагони вдокремлюють вд материнсько рослини) розмножують смородину та арус.
Щеплення (приживлення частини вегетативного органа одн рослини до ншо; рослину, до яко прищеплюють частину ншо, називають пдщепою, а рослину, яку прищеплюють, - прищепою) застосовують для дерев.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Похожие вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт