Що таке осадка? Ватерлня? Водотоннажнсть судна?

Що таке осадка? Ватерлня? Водотоннажнсть судна?

Задать свой вопрос
1 ответ
Плавання суден.
Если тло плава, вага води, яку витиску пдводна частина судна, дорвейвню сил тяжння, що д на судно з вантажем. Хоч судна виготовлен з матералв, як мають густину, бльшу за густину води, плавають тому, що частина судна (яка перебува у вод), мстить велик порожнини, унаслдок чого вона витсня большой обм води (завдяки цьому й виника велика виштовхувальна сила). Для безпеки пдводну частину судна розбивають на вдски: якщо у пдводнй частин борту судна зявиться отвр (пробона), тод водою заповниться тльки один або клька вдскв, судно при цьому зануриться у воду глибше, але не потоне).
Осадка - глибина занурення судна на певну глибину. nbsp;Ватерлня (з голланд. ватер - вода) - найбльш возможна осадка, яку позначають на корпус судна червоною лню. Також на суднах роблять нш позначки, наприклад визначають рвень занурення судна в рзних морях океанах (в рзних мсцях Свтового океану густина води рзна) та залежно вд пори року (густина води залежить ще й вд температури води, бо влтку густина менша, нж узимку).
Водотоннажнсть, або тоннажнсть - вага витиснуто судном води (вона дорвню сил тяжння, що д на судно з вантажем), при його зануренн у воду (водотоннажнсть танкерв до 500000 т, оскльки Fтяж = 5 000 000 000 Н; водотоннажнсть океанського пасажирського лайнера 10-ки тисяч тонн, а мало яхти деклька тонн).
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт