найбльш компан машинобудування канади

Найбльш компан машинобудування канади

Задать свой вопрос
1 ответ

Серед галузей промисловост Канади видляться грничодобувна промисловсть, яка вдрзняться винятковою рзномантнстю виробництв. Здесь у значних обсягах видобуваються удобно вс основн види корисних копалин,як необхдн для сучасно ндустр (виняток становлять боксити, марганець, хром, алмази, фосфорити, деяк рдксн метали).

У цлому в Канад видобуваться 26 видв металв, 24 види неметалевих мнерально сировини, вс основн види мнерального палива. Видобуток кольорових, дорогоцнних радоактивних металв зосереджений на пвденнй частин Канадського щита, де рзко видляються найбльш в свт мдно-нкелеве родовище Садбер родовище урану Блайнд-рвер (обидва в провнц Онтаро); значну роль у видобутку кольорових металв вдграють також пдпримства Британсько Колумб Юкона, розташован в зон Кордильр.

Основна маса залзно руди видобуваться в центральному Лабрадор. У пвденнй, найбльш обжитй частини рвнин осадового походження чтко локалзуються видобуток нафти, естественного газу, срки (провнця Альберта) калйних солей (провнця Саскачеван). Майже весь видобуток азбесту зосереджений у пвденнй частин провнц Квебек, в границах Аппалачв. Схдноканадськ родовища вуглля (Нова Шотландя), що служили основою вугльно промисловост, тепер значно вичерпалися. Ця галузь тепер розгортаться в провнцях Альберта Британська Колумбя.

Основа економки Канади - енергетика. У паливно-енергетичному баланс крани домнують нафта природний газ. За рчним обсягом видобутку естественного газу Канада знаходиться на 3-му мсц у свт псля Рос та США. Частину нафти та природного газу Канада експорту в США.

Перспектива подальшого розвитку грничодобувно промисловост пов'язан з ресурсами Канадського Пвноч. За неповними даними розвдан припаси нафти тут становлять 205 млн. т, потенцйн 4680 млн. т, достоврн припаси газу 684 млрд м. кб., потенцйн - 10610 миллиардов. м. кб. Частка Пвноч становить в продукц грничодобувно промисловост Канади: 90% - з видобутку залзно руди, 50% - свинцю, цинку, нкелю, мд, урану, 10% - золота, србла, азбесту, вольфраму.

Виключно велик й рзномантн енергетичн ресурси Канади. За виробництвом електроенерг крана займа 3 мсце в свт. У Канад побудований цлий ряд больших гдроелектростанцй: Черчль-Фолс на рчц Черчль (5,2 млн. кВт), Боарнуа на рчц Святого Лаврентя (1,6 млн. кВт), Гордон-Шрам на рчц Пс-Рвер (2,4 млн . кВт), цлий каскад больших ГЕС на рчках Манкуаган Утард (сумарна потужнсть 6,6 млн. кВт). Велик ТЕС розмщен поблизу Торонто Ванкувера; АЕС - у провнцях Онтаро, Квебек, Нью-Бленшк. Приблизно 69% одержувано в Канад енерг припада на ГЕС, 15% - на ТЕС, 16% - на АЕС.

Обробна промисловсть Канади - найважливша галузь господарства крани, що да бльше половини вартост товарно продукц. У нй зайнято понад 2 млн. чоловк. У процес розвитку обробно промисловост спостергаться дв закономрност: загальна, притаманна обробнй промисловост всх розвинених кран (прискорений розвиток машинобудування, особливо електротехнки) специфчна, канадська (розвиток кольорово металург, деревообробно та целюлозно-паперово промисловост). Слд вдзначити зростаючу роль важко ндустр (металург, хм), частка яко в обробнй промисловост за вартстю наближаться до 50%.

Канадське машинобудування, яке в главному працю на задоволення потреб внутршнього ринку, да близько 25% вартост продукц обробно промисловост. Злее автомобльна, авацйна галуз сльськогосподарське машинобудування працюють на експорт. Провдну роль в канадському машинобудуванн займа виробництво транспортних засобв: автомоблв, лтакв, тепловозв, суден снгоходв. Канада випуска в рк близько 2 млн. автомоблв 400 тис. снгоходв. Найважливший центр канадського машинобудування - м100 Унсор. Загальне машинобудування в Канад розвинене слабо, удобно вдсутн верстатобудування.

Добре розвинена хмчна промисловсть, зокрема виробництво срчано кислоти, мнеральних добрив, синтетичного каучуку, гумових виробв, пластмас. Основн центри хмчно промисловост - Монреаль, Торонто, Нагара-Фолс.

За виплавкою чавуну та стал Канада займа 8 мсце серед розвинених кран свту. Головн центри - Гамльтон та Сдн.

За лсозаготвлями, лсопилянням та деревообробкою Канада посда 3 мсце у свт псля Рос та США, з виробництва целюлози та паперово маси - на 2-му, газетного паперу - на 1-му. Канада поставля на свтовий ринок близько 35% всх пиломатералв, целюлози та паперово маси, близько 75% газетного паперу. Целюлозно-паперова промисловсть випуска близько 9% млн. т газетного паперу на рк. Основн райони - Квебек Онтаро, де зосереджено до 60% потужностей: фабрики орнтуються на водн ресурси джерела деревно сировини.

Добре розвинен харчова, швейна текстильна промисловсть з основними центрами в Монреал, Торонто та Квебеку.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
задание экономиоти Рассмотри ситуацию: человек живёт на Крайнем Се-вере. С помощью каких

Экономика.

Человек живет на Крайнем Севере. С помощью каких благ удовлетворяются потребности

Экономика.

там лежат три яйца.у дома рос клен.Это гнездо сойки.на клёне гнездо

Русский язык.

Тыныштық күйіндегі карусель 35 с-та 3,0 рад/с бұрыштық жылдамдықпен үдей қозғалады.

Разные вопросы.

Сочинение на тему "Русский язык не сможет умереть!"

Математика.

Приветствую! Меня зовут Станислав, я представляю компанию under.site. Хотел бы предложить интересное решение

Разные вопросы.

Масса трёх одинаковых пакетов чая 180г чему равна масса

Математика.

Газообразный аммиак объёмом 2.24 л (н.у.) был полностью поглощён 14.68 мл

Химия.

Упражнение 2 Выпишите глаголы и вставьте пропущенные буквы

Русский язык.

Радиус окружности, описанной около равностороннего треугольника, равен 6. Найдите сторону треугольника

Геометрия.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт