помркуй запиши умови за яких можлива розробка корисних копалин в

Помркуй запиши умови за яких можлива розробка корисних копалин в антарктид

Задать свой вопрос
1 ответ

 

Антарктида найхолоднше надзвичайно загадкове мсце на всй планет. Континент повнстю покритий кркою льоду, тому даних про корисн копалини на територ ц крижано пустел дуже мало. Вдомо, що пд товщею снгу льоду знаходяться поклади:

вуглля;

залзно руди;

дорогоцнних металв;

гранту;

кришталю;

нкелю;

титану.

Настльки незначн пзнання про геологю материку пояснюються труднощами проведення дослдницьких робт з причини низьких температур занадто товстого крижаного панцира.

Особливост рельфу Антарктиди

99,7% поверхн континента покрито льодом, середня товщина якого становить 1720 м. Пд льодами Антарктиди рельф неоднордний: у схднй частин материка видляють 9 регонв, що розрзняються за перодом формування та свою структурою.

Схдна рвнина ма перепади вд 300 метрв нижче рвня моря до 300 м. вище, Трансантарктичн гори проходять через весь континент досягають 4,5 км у висоту, трохи менший грський хребет Земл Королеви Мод тягнеться на 1500 км вздовж пднматься до 3000 м вгору, рвнина Шмдта зайняла висоту вд -2400 до +500 м, Захдна рвнина розташувалася приблизно на рвн моря, дугоподбний грський хребет Гамбурцева Вернадського розтягнувся на 2500 км, Схдне плато примика до рвнини Шмдта (+1500 м), грська система принц Чарльз знаходиться в долин МГГ гряда Земл Ендерб досяга висоти в 3000 м.

У захднй частин розташувалися три грських системи (масив Елсуорт, гори м. Амундсена, хребет Антарктичн пвострова) рвнина Берда, розташована на 2 555 метрах нижче рвня моря.

Теоретично, найбльш перспективними для видобутку можна вважати регони на перифер материку внутршня частина Антарктиди вивчена мало, а будь-як дослдн роботи ускладнюються вддаленстю вд берега.

 

Види корисних копалин

Перш дан про поклади мнералв, руд металв зявилися ще на початку минулого столття тод вдалося виявити пласти камяного вуглля. На даний момент х бльш нж двохсот точок по територ Антарктиди, тльки дв достеменно визначен як родовища це поклади залзно руди камяного вуглля.

Виробничий видобуток з обох родовищ в умовах Антарктиди вважаться безусловно рентабельним, хоча камяне вуглля руда затребуваними матералами для видобутку у всх кранах.

Серед нших мнералв руд в Антарктид присутн:

мдь;

титан;

нкель;

цирконй;

хром;

кобальт.

Дорогоцнн метали представлен золотом срблом на Захдному узбережж Антарктичного пвострова. На шельф моря Росса виявлен газопроявлення у свердловинах, що свдчить про можлив поклади естественного газу, проте х обсяг не встановлений.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт