Опишть одну з пам039;яток культури друго половини 11 початку 13 столття.

Опишть одну з пам'яток культури друго половини 11 початку 13 столття.

Задать свой вопрос
1 ответ

Книжн пам'ятки. Лтописання. Як для вас уже вдомо, книжна культура Рус формувалася за взантйськими та болгарськими зразками. Розквт власно лтератури припада на перод друго половини Х першо половини Х ст.

До нашого часу збереглася злее мала частина творчого доробку т доби.

Найдавншою книгою Рус, що збереглася, Остромирове вангел, створене в 1056 1057 рр. у Кив дияконом Григорм на замовлення новгородського посадника Остромира. Ця памятка ма величезне мистецьке значення завдяки свому багатому оформленню.

Свордною енциклопедю рзних знань ц доби були зборники збрники рзних за тематикою творв переважно взантйських учених, як розтлумачують деяк складн для розумння бблйн сюжети, а також повчають та дають настанови. В зборнику 1076 р. значне мсце придлено правилам, якими людина ма керуватися в житт. Уперше наголошуться на снуванн конфлкту мж бдними та багатими, який автор заклика розвязувати на принципах християнсько морал, проповдуючи загальну любов та всепрощення. зборник 1073 р. ма велике мистецьке значення.

Перлиною давньорусько художньо лтератури Слово о полку горевм. Головна думка твору днсть князв у боротьб з зовншньою небезпекою Рус.

Змстовний сторичний матерал мститься в складеному на початку Х ст. Киво-Печерському патерику збрнику розповдей про життя святих. Зокрема, у ньому цкава нформаця про будвництво Успенсько церкви Печерського монастиря, живописця Алмпя взагал життя Кива т доби.

Найоригнальншою формою давньорусько лтератури були лтописи. Традиц лтописання склалися в Кив, але згодом поширилися на вс регони Рус. Лтописи Рус становлять одне з найпомтнших сторико-лтературних явищ Середньовччя. На вдмну вд вропейських хронк, вони створювалися рдною мовою, що робило х популярними. х читали й переписували

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт