Що таке наполеонди

Що таке наполеонди

Задать свой вопрос
1 ответ

Назва васально держави, яку планувалося утворити пд протекторатом Франц на теренах Украни Рос. проект розроблявся напередодн Вйни 1812 у рамках стратег Наполеона Бонапарта стосовно розчленування Росйсько мпер.

Головним нцатором перебудови полтично конфгурац Схдно вропи виступав у свох зверненнях до французького мператора генерал М.Сокольницький, який пов'язував створення Наполеонди з одночасним вдновленням Польсько держави в межах до рчок Захдна Двна Днпро. До ново держави з вождем конституцю передбачалося включити Катеринославщину, Херсонщину, Крим, долини Сверського Днця та Дону. Наполеонда мала служити бар'ром проти доступу Рос до Чорного моря й бути постачальником допомжного вйська для французько арм.

У перспектив й призначалася полтична самостйнсть. Ще 2 держави типу Наполеонди пд назвою герцогств (князвств) Франця прагнула створити: одну в Правобережнй Укран пд орудою наполеонвського маршала Ю.Понятовського, другу у межах Полтавщини, Чернгвщини та частини росйських земель з пвн. кордоном бля м. Орел.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт