порвняйте права , передачен в ст. 1 2 Декларац з

порвняйте права , передачен в ст. 1 2 Декларац з правами, передбаченими в ст.з конституц Украни: "Людина, життя здоровя, честь гднсть, недотрканнсть безпека визначаються в Укран найвищою соцальною цннстю.. права свободи людини та гарант визначають смст спрямованнсть дяльност держави. Держава вдровда перед людиною за свою дяльнсть. Утвердження й забезпечення прав свобод людини головним обовязком держави*. Який висновок Ви сможете зробити на основ порвняння двох документв?

Задать свой вопрос
1 ответ
Права людини в стор людства

Формування уявлень понять про права людини почалося з найдавнших часв стор людства. З самого початку людина почала будувати свою поведнку й вдносини з ншими людьми, дотримуючись елементарних прав та обов'язкв у колектив (род, племен).

Розвивалися людина, суспльство, в якому вона жила, змнювалися уявлення про власн права та обов'язки. У правах людини вдображалися моральн, етичн, релгйн, культурн та нш верховодила норми.

Джерелами первсних уявлень про права людини стародавн релгйн тексти, у яких сформульовано чимало гуманстичних принципв норм загальнолюдського характеру, та твори давньогрецьких китайських флософв, у яких сформульовано де людських прав.

Перше закрплення низки дей щодо прав людини у законодавств здйснено у Великй харт вольностей, яку пдписав 1215 р. король оанн Безземельний внаслдок угоди мж ним повсталими проти нього англйськими баронами. У цьому документ захищалися права на приватну власнсть, недоторканнсть та свободу особистост вд абсолютизму, принцип недоторканност особи, право людини на вльне пересування. 1689 р. у Великй Британ прийнято Блль про права, що став юридичною основою конституцйно парламентсько монарх у Великй Британ в якому закладено основи демократичного парламентаризму (вльн вибори членв парламенту, х недоторканнсть).

На укранських землях питання прав людини та х захисту порушувалися в Конституц Пилипа Орлика 1710 р. Там зазначалося: "Подбно до того, як Ясновельможному Гетьману з обов'язку його уряду належить керувати й наглядати за порядком щодо всього Вйська Запорозького, так само вн повинен пильно дбати про те, щоб на рядовий простий люд не покладали надмрних

тягарв, угискв надмрних вимог, бо вдштовхнут ними (люди), залишивши сво домвки, вдходять, як правило, до чужих крав шукати життя кращого, спокйного легшого".

У Конституц Пилипа Орлика закрплено принцип розподлу влади, обрання влади вльним волевиявленням населення. У раз повернення Орлика в Украну обцялося вдновити козацьк права, зберегти привле мст, полегшити податковий тягар селянам, надати державну допомогу вдовам, сиротам та ншим соцально не захищеним верствам населення.

Конституця Пилипа Орлика залишилася в стор як оригнальна правова пам'ятка, хоча реально сили так не набула.

Еволюця уявлень про права людини в стор людства




, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
задание экономиоти Рассмотри ситуацию: человек живёт на Крайнем Се-вере. С помощью каких

Экономика.

Человек живет на Крайнем Севере. С помощью каких благ удовлетворяются потребности

Экономика.

там лежат три яйца.у дома рос клен.Это гнездо сойки.на клёне гнездо

Русский язык.

Тыныштық күйіндегі карусель 35 с-та 3,0 рад/с бұрыштық жылдамдықпен үдей қозғалады.

Разные вопросы.

Сочинение на тему "Русский язык не сможет умереть!"

Математика.

Приветствую! Меня зовут Станислав, я представляю компанию under.site. Хотел бы предложить интересное решение

Разные вопросы.

Масса трёх одинаковых пакетов чая 180г чему равна масса

Математика.

Газообразный аммиак объёмом 2.24 л (н.у.) был полностью поглощён 14.68 мл

Химия.

Упражнение 2 Выпишите глаголы и вставьте пропущенные буквы

Русский язык.

Радиус окружности, описанной около равностороннего треугольника, равен 6. Найдите сторону треугольника

Геометрия.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт