Науков вдкриття як вдом стародавнм ндйцям

Науков вдкриття як вдом стародавнм ндйцям

Задать свой вопрос
1 ответ

Стародавнй нд притаманний високий рвень науково-природничих та гумантарних знань, як розвинулися не без впливу на их вавилонських та грецьких наукових дей, особливо в галузях арифметики та астроном ндйськ арифметики користувалися значенням к (з точнстю до четверто цифри), добували квадратний та кубчний корен, розвязували рвняння з одним невдомим, ранше за грекв вдкрили "теорему Пфагора". Вони застосовували позицйну десятеричну систему обчислень, яку в их запозичили араби, а в арабв вропейц, розробили правила арифметичних дй, як удобно не вдрзняються вд сучасних. 

ндйц створили цифрову систему, яку називають "арабськими цифрами" якою нин користуються арифметики всього свту. Видатним досягненням старондйсько математики було створення розвинуто алгебрачно символки, багатшо навть за грецьку. ндйське походження мають так загальновживан математичн термни, як "цифра", "корнь", "синус" тощо.

Певних успхв досягла також ветхондйська астрологя, ндйський астроном Арабхата висловив здогад, що Земля ма форму кул, навть спробував вирахувати окружнсть. ндйц/створили примтивний мсячний календар, рк у якому починався приблизно в середин квтня й складався з 360 дб

Зародилися в Стародавнй нд також фзичн та хмчн знання. Так, ндйц виготовляли фарби, лки, парфуми, цемент тощо.  Гдний подиву той факт, що давньондйськ металурги знали секрет виплавки чистого залза, яке нин вчен добувають грамами лабораторним методом. 

з природничонаукових знань найбльшого розвитку в Стародавнй нд досягла медицина. ндйськ медики здйснювали розтин трупв тому добре знали анатомю людини. Вони робили складн операц, особливо при лкуванн ран пухлин, застосовували кесарв розтин, знмали катаракти, ампутували кнцвки, робили трепанацю черепа, успшно застосовували протиотруту тощо. В разумнн здйснювати пластичн операц обличчя вропейська медицина досягла рвня ветхондйсько лише у XVIII ст. ндйськ медики знали лкувальн властивост дти, психотерап, верховодила асептики мали уявлення про бактер та нш хвороботворн органзми, користувалися наркозом.Численн досягнення ветхондйсько медицини, рвень яко був вищий за античну, успшно використовують для лкування ревматичних, нервових шкрних захворювань ниншн ндйськ, американськ та вропейськ медики. 



, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт