Доведть,що "Мазепа"романтичний

Доведть,що "Мазепа"романтичний

Задать свой вопрос
1 ответ

МАЗЕПА ЯК РОМАНТИЧНИЙ ГЕРОЙ. Незвичайний герой в незвичайних обставинах, це меркло романтизму, лтературного напряму, який розвивався наприкнц XVIII у перших десятилттях XIX столття, стало провдним у творчост багатьох письменникв цього перхвалу. Одним з представникв романтично теч у свтовй лтератур Джордж Гордон Байрон, англйський поет, який багато писав про рзн крани. Один з його творв Мазепа присвячений постат укранського вона.

На початку поеми Дж. Байрон зазнача, що в базу твору покладений один з епзодв стор Карла XII французького письменника Вольтера про те, як юний Мазепа був покараний за любовний звязок з дружиною 1-го польського вельмож: його привязали до бешеного жеребца, якого вдпустили на волю. Герой трохи не вмер вд спраги, голоду та фзичних пыток, ця подя центральна у поем. Сюжет поданий у форм розповд про ц под: пд час вдпочинку Мазепа розважа цю сторю шведського короля Карла XII, если вони ткають до Туреччини псля поразки пд Полтавою 1709 року.

Сюжет поеми та й сам образ Мазепи суто романтичн. Создатель зверта увагу на сторичн под, а зацкавленсть давниною, увага до фактв минувшини вважаться одню з рис романтизму. До того ж письменник у текст використав назви збро, одягу, предметв побуту (рушниця, кремнь, жупан, боклажка тощо) укранцв, додавши поем нацонального колориту. Не доводиться сумнватися й у тому, що Мазепа незвичайний герой, якого так обожали зображувати митц-романтики. Вн мцний, як дуб, суворий, свою мзерну пайку ж вн подля мж стомленими вояками. Карл XII характеризу його як непересчну особу:

У всх з нашого гуртка

Вдважний дух, тверда рука,

Та хто в цей час маршв, бов

Балакав менше й бльш зробив,

Нж ти, Мазепо?

На земл

Вд Олександрових часв

Тако пари не знайти,

Як твй Буцефалос ти.

Та з незвичайними людьми трапляються й незвичайн ситуац. Мазепа розповда королю, як колись закохався в дружину пихатого вельмож, як вони зустрчалися тамно, щоб не побачив чоловк, який замучив усх свою погордою. Та закоханих викривають, Мазеп придумують страшну расправу: ременями привязавши його до спини неприрученого жеребца, пускають тварину вчвал. Кнь з страшною швидкстю несеться весь денек нч через поля, лси, переплива через потк Головний герой давно змучений, ремен натерли його тло, вн задихаться вд спраги й вдчува муки голоду.

Кнь же, не витримавши тако напруги, пада та здиха. Мазепа розум, це кнець, йому, напвживому, нема някого порятунку, провалються в небуття ось знову романтичний момент втручання в под нереальних, надприродних сил. Если Мазепа розплющу оч, то бачить схилене над ним миле обличчя ангела. Щоправда, ангел виявився простою двчиною, яка випадково знайшла привязану до мертвого коня людину, та вн врить, що тльки милосердне провидння може зявитися в такй подоб, убача в цьому символ дол. справд, быстро вн ста гетьманом у цьому кра, тому говорить про жеребца, до якого був колись привязаний, так:

Вн путь поклав мен до трону,

Хба ту долю нам збагнуть?

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
Анна хорошо учится у неё много подруг свободное от учёбы время

Обществознание.

10) Килограмм конфет дороже килограмма печенья на 52 р. За 8

Математика.

Во сколько раз число атомов кислорода в земной коре больше числа

Химия.

Составить монолог от имени дневника двоечника 7-10 предложений

Русский язык.

Рассматривая литературный язык как сложное взаимодействие книжного языка и разговорного,В.И.Чернышёв горячо

Разные вопросы.

Арабы входят в __________________ групп народов. Местом расселения арабов с незапамятных

Разные вопросы.

Грузовой автомобиль марки краз за одну поездку может доставить 7.500 кирпичей

Математика.

Определить предложения какие они по цели высказывания и по интонации

Русский язык.

"Три толстяка" Называли эту площадь Площадью Звезды последующей причине.

Русский язык.

на одной грядке коротышки посадили 3 ряда морковок по 8 штук

Разные вопросы.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт