Сформулюйте основн принципи життво мудрост Гораця

Сформулюйте основн принципи життво мудрост Гораця

Задать свой вопрос
1 ответ
Ще в эподах у Гораця намтився шлях до поезй, як вн назвав "Псн" ("Carmina"). Пд цю назвою вн видав у 23 р. збрка лричних вршв, у трьох книжках. Вони були написан мж 31 23 р. до н. е. Ними вн хотв закнчити свою поетичну дяльнсть. Але на прохання Серпня вн описав ще вйськов подвиги його пасинкв Тберя Друза , приднавши до цих вршв та нш, видав останню, четверту книгу в 13г. до н. е.

Лричн врш Гораця вже в античност стали називатися одами, таку назву вони зберегли до нашого часу.

Захоплюючись грецькою поезю, Горацй ставить соб в заслугу, що вн перенс на римську грунт грецьку лрику - мистецтво Алкея, Сафо, Анакреонта.

Правда, до Гораця неотерики головним чином Катулл користувалися метричними розмрами еолйських поетв, Горацй же збагатив римську поезю, застосовуючи в рзних варацях строфи алкееву, сапфическую, асклепиадову.

Перший збрник складаться з 38 вршв. Перш шсть од третьо книжки отримали назву "римських од", так як у их прославляються Рим полтика Серпня.

Збрка вдкриваться вршем, присвяченим Меценату. Люди проявляють схильнсть до рзних занять, говорить Горацй, але поезя стоть вище всього, справжн його покликання - бути лричним поетом. До думки про високу мсю поета вн повертаться в песнях 7 13 книжки II, 8 - книги IV. Майже вс оди Гораця мають обг - це не що нше, як свого роду посвячення рзних сучасникам поета або вигаданим особам.

Як не прагнув Горацй здйснити эпикурейский принцип "Проживи непомтно", але це йому не завжди вдавалося. Вже в перших одах вдгуки на полтичне життя римського суспльства.
Вимога "золото середини", яке Горацй розгорта в од до Лицинию (II, 10), вдображення флософ помрних стокв. Воно вдповотдало духу часу як виправдання мнливост щастя:

^ Той, хто золотй середин врний,
Разумно уникне убогй покрвл,
того, що в нших оживлять заздрсть,-
Чудових палацв.
Частше трпа вихор велетн-сосни,
Важче обвал всх високих веж.
громаддя гр залучають частше
Удари блискавок. (II, 10, 5-12.)

Вже з самого початку Горацй попереджа, що вн налаштову лру на новий лад: вн буде спвати нов псн, не тльки витриман в одному розмр (алкеева строфа), але вимагають побожного мовчання.

Поет почина з главного сво вимоги - золото середини. Вн пропагу задоволення малим, помрнсть, закаляющую людини. Вона ж запорукою гдно поведнки на вйн, запорукою безсмертно римсько чесноти. Така ж дея проводиться в од 2-й. Ода 3-я - продовження попереднх думок: справедливий чоловк захища праве дло, вн не боться страт, вн смливо бореться з мучителем, який звик наказувати одним злее виразом обличчя.

Хвала 4-я продовжу прославлення Серпня. Влада його - влада розумна. Його, як поета, надихають Камены вселяють йому мудр ршення. Могутнсть Серпня зставляться з владою Юптера, легитимно кара непокрних. Чим же Серпень дорвейг поетов? Про це тракту хвала 5-я: вн пдкорить ворогв - британцв парфян - спокуту колишнй ганьба римлян. Ганьба не в однй поразц, це тльки наслдок зпсованост вдач. Говорячи про це в од 6-й, Горацй протиставля сучасному суспльству спосб життя предкв, гдний вслякого наслдування.

Таким чином, художнми засобами Горацй стверджу принципат, обожню Серпня, тобто переслду ту ж мету, що Верглй в "Енед".

У книз IV од, що складаться з 15 вршв, проводяться т ж думки про безсмертя поез та прославлення Августа його пасинкв Тберя Друза. Урочистсть, гармонйнсть окремих частин кожно оди характеризують Гораця як цлком сформованого поета.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт