дея та висновок до твору Анатоля Дмарова "блакитна дитина" 7 клас

дея та висновок до твору Анатоля Дмарова "блакитна дитина" 7 клас

Задать свой вопрос
1 ответ
У Блакитнй дитин перед нами розгортаються непрост будн Тол-школяра, його змужнння моральне зростання, пзнання правди кривди життя. Оскльки в селах у т, та й пзнш часи здебльшого функцонували семирчки, для завершення навчання необхдно було хати до мстечок. Так сталося з Толиком. Його навчання з восьмого по десятий клас художньо вдтворен у третй частин повст Маскулнум, фемннум, нойтрум . 
Служба в арм, нелегк будн юного бйця, загартування тла й духу розгортаються перед читачем у заключнй, четвертй частин книги, яка носить назву вйськово команди з клькасотлтнм стажем, вдомо солдатам вд Петра Суворова до Жукова Роко-совського Ать-два!  
Нарешт фнал твору розгорта перед нами страшний початок Велико Втчизняно вйни, перш дн й тижн. Автобографзм ц частини тетралог, що ма назву Замсть еплогу. Лимонка , особливо очевидний. Це найдраматичнша частина повст, яка вража глибоким психологзмом, коли художн детал створюють сугестивний ефект присутност в ситуац. Читаючи, фзично вдчуваш запах пороху, диму, горло земл, пронизливий звук падаючих бомб, крик поранених.. . Розгубленсть, страх, тяжксть перших утрат, нелюдська втома, голод бль зливаються в один важкий камнь, що душить людину. Але сила духу проявляться якраз у подоланн цього: Ми стали тими, ким повинн були стати, недалека вйна готувала нам суворий екзамен: на мужнсть зрлсть. ми складемо його жив чи мертв [1, с. 596]. склали, пройшовши нелюдськ випробування. Так, розповдаючи епзод, коли сусдка проклинала хлопчикв за краден огрки, письменник переплта два часов плани, з минулого проклада мсточок у майбутн: Ми лежали, причавшись у картоплинн, не рад теснее й огркам; лежали й не вдали, що пророкування ттки Одарки здйсниться повнстю, тльки набагато пзнше. Партизана Миколу повсили фашисти в 40 иному роц... Ванька теж не минула злая година, напророчена тткою Одаркою. Горв мй товариш аж двч в пдбитому лтакой, та обидва рази рятувався на парашут... [1,с. 359-360]. 
Так у хронологчнй послдовност розгортаться художня бографя героя на тл життя його поколння. Цкавим образ автора-оповдача, який то зливаться з образом головного героя, то дистанцються вд нього, через лричн вдступи, коментар, рончн висловлювання виражаючи власне ставлення до зображуваного. 

Отже, художнй час повст охоплю такий складний у втчизнянй стор перод вд кнця 20-х рокв до 1941-го. 
Образ часу, духу епохи, соцальний нюанс раннього перхвалу свого життя, який припав на непростий час 192030-х рокв, висвтлений письменником свордно. А. Дмаров, зображуючи свт очима Толика, через художн детал висвтлю ту тяжку епоху. 

Спогади подаються через призму дитячого сприйняття. Тому для Тол хня убога хата (читамо про нтер'р домвки вже на перших сторнках) , напвголодне снування (сусди держали корв, свиней, а в хнй см' був тльки невеличкий город) , тягостна праця матер все це не здавалося малюков чимось неприродним. Трагзм епохи розуммо ми, читач. З нтер'рних, портретних, психологчних деталей складаться картина злиденного побуту сльсько вчительки та синв

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт