помогите пожалуйста (сочинение на тему "остап та силомiя - втiлення волелюбства

Помогите пожалуйста (сочинение на тему "остап та силомiя - втiлення волелюбства украiнського народу")

Задать свой вопрос
Степан
а якй твр?
1 ответ
Оповдання "Дорогою цною" один з кращих творв М. Коцюбинського. Создатель розкрив правдив картини пдневльного життя крпакв, х нестримне прагнення до вол. Це головною темою оповдання.
Головн геро твору Остап Соломя втлення волелюбност укранського народу. Панщина нещадно покалчила хн життя. З гркотою згаду Остап, що вони були лише "панською худобою". Тягостна праця крпака та розповд ддуся про козакв, що боролися за свободу рдного краю, вплинули на формування
непокрно натури Остапа. Перед ним розкриваться змст чарвного слова "воля". Це слово виражало найзаповтншу мрю народу. Остап тка на вльн земл. Залишивши село, вн, хоч важко йому кидати все рденьке, вдчув приплив сил в обличчя йому дихнула воля! Письменник милуться своми героями, х красотою, жагою до життя. Мря про волю веде х через ус перешкоди. Показовими картини блукання Остапа та Солом в комишевих хащах. Тяжкопоранений Остап не хоче вмирати. "Вн хоче жити. Свт такий красний... непереможна жага життя палить усередин". Вн "буде плазувати, чплятиметься не тльки руками й ногами, а й зубами навть, а таки вилзе з сих мочарв...".
Зворушу загибель Солом у холоднй вод Дунаю. Так не осягнула бажаного щастя ця смлива двчина. Остап добув волю, але залишився один, врний свому коханню.
М. Коцюбинський змалював наполегливу боротьбу людини за волю, внутршню силу обычного селянина, бажання здобути свободу будь-якою цною. У цьому велике виховне значення цього твору.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт