Пояснть, чим драмма як лтературний рд вдрзняться вд лрики?ДАМ 30 баллов

Пояснть, чим драмма як лтературний рд вдрзняться вд лрики?ДАМ 30 баллов

Задать свой вопрос
2 ответа

В драм кнець, закнчуться трагчно.

Лрика опису почуття, як вдчува герой в рзн моменти свого життя. Цей рд лтератури грунтуться не на сюжет, а на враженнях, почуттях, переживаннях асоцацях. У багатьох лричних творах сюжет вдсутнй, а описи будь-яких подй або пейзажв служать творцу виразними засобами. Драма повнстю протилежна лриц, оскльки вс драматичн твори побудован виключно на д. Описово-розповдн кошти в драмах практично не застосовуються.

Сюжети бльшост драм побудован на боротьб або протистоянн геров, але в деяких творах провдну роль грають не д, а роздуми геров, виражен у вигляд монологв. 

Твори, складов культурний багаж людства, дуже рзномантн за змстом, формою викладу, композиц. Кожен создатель вибира сво виразн засоби вклада в твр свою неповторну ндивдуальнсть. Однак все рзноманття творв малих великих жанрв длиться всього на три лтературних роду - лрику, драму епос. Кожен рд лтератури обдну групу жанрв, подбних за структурою. Твори, що вдносяться до рзних родв, вдрзняються методом опису геров свту, в якому вони снують. Так, головною ознакою епчних творв можна назвати обктивнсть. Лричний твр ма субктивну забарвлення, а в драм описуються вчинки д людини.


А тепер опишемо кожен рд бльш докладно, починаючи з лрики, закнчуючи епосом.


Лрика, рд лтератури, який успадкував назву музичного нструмента. Зародження як цього роду, так двох нших, почалося в Стародавнй Грец. Давньогрецьк поети виконували сво твори пд мелодйн звуки лри. Вдповдно, жанр був заглавий лрикою. Як правило, лричн твори не мстять закнчених нравв чи сторичних картин. Лрика опису почуття, як вдчува герой в рзн моменти свого життя. Цей рд лтератури грунтуться не на сюжет, а на враженнях, почуттях, переживаннях асоцацях. У багатьох лричних творах сюжет вдсутнй, а описи будь-яких подй або пейзажв служать автору виразними засобами.


Драма повнстю протилежна лриц, оскльки вс драматичн твори побудован виключно на д. Описово-розповдн кошти в драмах удобно не застосовуються. Текст творв, що входять в драматичний рд лтератури, в главному, складаться з далогв монологв, а зрдка зустрчаться авторська мова несе допомжну функцю не заходить в сюжет. Як верховодило, авторська мова складаться з перелку геров, короткого опису х зовншност, нраву, настрою та оточення. Сюжети бльшост драм побудован на боротьб або протистоянн геров, але в деяких творах провдну роль грають не д, а роздуми геров, виражен у вигляд монологв.


Епос, рд лтератури, що сполуча в соб драму, лрику. По-грецьки його назва означа розповдь, яке повнстю опису сутнсть епосу. Епчн твори описують под минулого, зосереджен навколо одного лили клькох геров. Як у драм, епчний сюжет заснований на подях дях, але зустрчаються в епчних творах та елементи лрики, так як описи природи або переживань героя.


Тобто, лрика опису в чистому почуття враження героя . Я так види лрики : нтимна лрика, пейзажна лрика ,патротична релгйна


Подробнее - на Znanija.com - znanija.com/task/25944598readmore

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт