Напишть невеликий текст (5-7 речень) на одну з таких тем "Пам039;ятка

Напишть невеликий текст (5-7 речень) на одну з таких тем "Пам'ятка архтектури Украни"

Задать свой вопрос
1 ответ
Украна неймоврно багата на пам'ятки, як належать до прадавнх часв. Ц пам'ятки свдками формування укрансько нац. Наш обдарован праотцы споруджували х, щоб утлити народн мистецьк деали.

Наприклад, у XI столтт за нцативою Ярослава Разумного було споруджено головний храм Кивсько Рус Софйський собор. Саме тут вдбувалися урочистост, пов'язан з посадженням князв на Кивський престол або з прийомами ноземних дипломатв. Прямокутну споруду Соф Кивсько за сиво давнини оточували два ряди вдкритих галерей, а внчали собор тринадцять куполв, суворий срий колр яких чудово гармонював з рожевими стнами.

У Х столтт вйсько хана Батия зруйнувало Кив, тльки свята Софя залишилася стояти над згарищем м100. За словами Павла Загребельного, Софя Кивська стояла над попелом руйновищем, нби сама Богоматр пдносила руки в дескатьнн. Саме завдяки непорушност храму кияни усвдомили силу божого захисту й поврили в те, що Маря Оранта завжди триматиме над ними сво молитовно пднят руки.

Спочатку собор усередин був прикрашений дивовижною мозакою та неперевершеними фресками. У свой бльшост то були твори на сюжети Святого письма, але багато було й зображень полювань, свят, гор. Саме свою мозакою насамперед цнний собор. Досьогодн вона вража яскравстю та свжстю живих барв, довершеною композицю, тонкою технкою виконання.

Майже тисяча рокв минуло з часв спорудження Соф Кивсько, але й дос виклика захоплення духовна велич та сила натхнення стародавнх зодчих

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт