Розповдь на тему барви укранського слова.          

Розповдь на тему барви укранського слова. Будь ласка

Задать свой вопрос
1 ответ

Рденьке слово таке нжне, барвисте, найдорожче. Воно хвилю серце, бо мова укранська це невичерпне джерело, скарбниця народного духу. Вона мелодйна, ласкава, нжна, багата. Если чуш укранську мову, здаться, що це спвають лсов пташки, шумлять бурхлив грськ водоспади. Мова порадник вчитель тим, хто шану обожать, суддя тих, хто зневажа.

Ну що б, здавалося, слова

Слова та глас бльш нчого.

А серце бться, ожива, як х почу.

Так писав про рдне слово Тарас Шевченко. Не можна не погодитися з водиликим поетом. Мова наша така мелодйна, неповторна, бо увбрала в для себя гомн полв лсв, вона зткана калиною, барвнком вишневим цвтом. Для кожного укранця рдне слово повязане з кравидами, з картинами сльсько природи мськими пейзажами. У нй вдбиваються звича, традиц, розум досвд, краса сила укранського народу. Ще в дитинств вона допомага нам пзнати свт, вдкривати для себе тамниц життя. Без мови не може розвиватися жодна наця, бо вона допомага людям обмнюватися думками, висловлювати почуття, досягати взаморозумння, створювати духовн цнност.

Нжне укранське слово пробуджу в нас людину. Це те найцннше, що переда наш люд з поколння в поколння як найдорогоцннший скарб. Доки жива мова, доти живий люд.

Столттями нашу мову гнали, переслдували, забороняли. У вдповдь на приниження, гнт, сваволю укранський люд творив свою сторю, культуру, плекав рдну мову. мова зацвла, наче троянда. Нжна спвуча, вона звучить у серц кожного з нас. Вона звучала ранше з уст укранцв, вона пснями додавала козакам сили, звучала у народних думах пснях. Вона приходила з творв . Котляревського Т. Шевченка, . Франка. Саме вони довели снування слв, вд яких серце бться, ожива, як х почу.

Тльки людина з глибоким почуттям патротизму здатна зберегти в душ пошану до рдно мови. Бо слова мова Батьквщина духовно спорднен. А той, Хто байдуже ставиться до мови, байдужий до минулого, тепершнього майбутнього свого народу.

Мова народу найчарвнший цвт, що несли не вяне, а вчно живе, розвиваться. Мова допомага нам завжди. слова, як викликають радсть збуджують душу. Це слова добр, слова пдтримки спвчуття. Найнжншими словами ми вдкривамо серце коханй людин, щирими розмовами доврямо тамниц друзям, словами твердими дамо обцянки. XX столття принесло нашй мов й культур висок злети й найскладнш випробування. Наше слово вмирало з голоду бдувало, вопило за людьми, кинутими за рати, розстрляними, знищеними морально. Слово укранське стало нби сховком людського духу, скарбницею, до яко народ складав сво давн життя, сво сподвання, розум, досвд.Любть Украну у сн й наяву,

вишневу свою Украну,

красоту , вчно живу нову,

мову соловну,

писав, незважаючи на заборони, В. Сосюра.

Не можна жити в Укран, не милуючись рдною мовою, не знаючи не вивчаючи . Нашй мов, наче живойй людин, потрбна любов духовна мць. Тож давайте пзнавати красоту рдного слова, любити Втчизну, пишатися нашою барвистою, чарвною мовою!


Anatolij
дякую
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
там лежат три яйца.у дома рос клен.Это гнездо сойки.на клёне гнездо

Русский язык.

Тыныштық күйіндегі карусель 35 с-та 3,0 рад/с бұрыштық жылдамдықпен үдей қозғалады.

Разные вопросы.

Сочинение на тему "Русский язык не сможет умереть!"

Математика.

Приветствую! Меня зовут Станислав, я представляю компанию under.site. Хотел бы предложить интересное решение

Разные вопросы.

Масса трёх одинаковых пакетов чая 180г чему равна масса

Математика.

Газообразный аммиак объёмом 2.24 л (н.у.) был полностью поглощён 14.68 мл

Химия.

Упражнение 2 Выпишите глаголы и вставьте пропущенные буквы

Русский язык.

Радиус окружности, описанной около равностороннего треугольника, равен 6. Найдите сторону треугольника

Геометрия.

Вычислите силу с которой при давлении 100 КПа атмосфера давит на

Физика.

Синтаксический разбор и схема Но мы сказали, что нам ничего не

Русский язык.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт