твр на одну з тем: Релгйн мотиви в поез Богдана

твр на одну з тем: Релгйн мотиви в поез Богдана горя Антонича, Актуальнсть драматичного твору М. Кулша Мина мазайла в наш час,

Задать свой вопрос
1 ответ

Його життя було коротке й високе, як мст над вузенькою штольнею грсько безодн. Хмари сумнву зневри сповивали його не раз, але не завадили смливим думкам флософа поета переходити по ньому, дивитися з нього наокл шукати взором дна свту, сказав про Богдана-горя Антонича Дмитро Павличко. Дйсно, творчсть Антонича цлсний, складний цкавий свт людини, котра за 27 рокв свого життя спромгся досягти того, що нш не досягають за цле життя. У збрц поета Велика гармоня пану послдовна релгйнсть, яка проявляться в мтуванн молитовно лрики, переспви бблйних псалмв. Наступна збрка Три перстен нби сходження з порожнеч неба до безодн земл. Здесь просто знайти приземлен бблйн реал (варто згадати слова Народився Бог на санях з поез Рздво) й священну символку, перенесену на земн под. Твори ц збрки пронизан глибоким свтосприйняттям:

Отак пд небом неосяжним безмежним

Ростуть родяться зврята, люди рослини.

Росте Антонич, росте травка,

зеленють кучеряв вльхи.

Ми зустрчамо романтичне трактування природи, навть поклонння природ, коли людина не тльки не вдрива для себя вд довклля чи вивищуться над ним, а навпаки може, скажмо, усвдомлювати себе деревом: Стл оброста кучерявим листям, разом з крслом я вже куш. З черемх читаю з книжек столистих Рослинну мудрсть вчних пущ. Наступна збрка поета- Книжка Лева вдкрива для нас свт Ббл. основна дея зустрч з Господом бачення вчност, яке дозволить творцов вдкрити сутнсть творчого процесу. Бо Книжка Лева це назва вангеля апостола Марка.  Головним мотивом збрки Зелена вангеля мстичне свтосприйняття, де слово функцону як магчк заклинання, вдбуваться поднання природи з людською пдсвдомстю. У цих вршах поет дослджу свтову сторю природу, як виступають тут цлком релгйними процесами. Але в останнй збрц Ротац пану песимстичний свтогляд, передчуття апокалпсису кнця свту. Колосальне свтове м100 поста як коло катастроф тюрем, як м100-пекло, складене з примтивних форм.

Можливо, Б.-. Антонич сприйма Святе Письмо як джерело власного свтогляду й обширно використову його в свой творчост. Але головний елемент його релгйних пошукв- це роздуми про мсце людини в свтобудов, прагнення зрозумти природу взамостосункв людства з навколишньою реальнстю, з пристрасного намагання визначити сенс людського буття.


, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт