Складний план до тeксту Про сль

Складний план до тeксту Про сль

Задать свой вопрос
1 ответ

У середн вки сль була настльки дорогою, що нод називали "блим золотом".

Хлорид натрю (сль) утворються при взамод металевого натрю з газоподбним хлором. Це дина порода подбного плану, яка регулярно податься людьми.

Колись Пол Брегг вважав, що людина цлком спокйно може обйтися без сол. Цю теорю намагалися навть довести, але не враховували того факту, що майже вс речовини, як людина спожива в жу мстять сль. 

Щоденна норма споживання сол в холодних кранах становить 3-5 грам, в горячих же кранах - це 20 грам. Така рзниця пов'язана з пдвищеним потовидленням, тому що з потом виходить досить багато сол з органзму людини.

В Свт сну величезна кльксть солей, як можуть замняти один 1-го, проте, люди звикли вживати в жу хлористий натрй, смак якого в усх кранах називають солоним.

Куховарська сль - це хороший антисептик, який перешкоджа процесам гниття. Саме тому використовують при заготовках консервантв на зиму. саме з ц причини вдкрит рани (мозол) у людей, вдпочиваючих на курортах, не тльки не гояться через роз'дання х солоною водою моря, але не запалюються, тому що сль вбива вс бактер.

Якщо з жаби випустити всю кров, то вона помре: не буде рухатися, припинитися дихання, зупиниться серце. Однак, якщо судини наповнити розчиненою у вод кухонною сллю, то вона оживе: м'язи почнуть скорочуватися, серце знову заб'ться мрець задиха.

Якщо до льоду (0 градусв Целься) додати одну двадцяту сол, то лд перетворитися в воду, температура кристалзац знизиться на 1-3 градуси. Саме тому прожджу частину при ожелед посипають сллю, яка розтоплю лд злежаний снг.

В нд вираз я м його сль означа, що вн мене утриму я йому зобов'язаний.

В середн вки цна сол була настльки висока, що вона грала роль грошей, як нш цнн предмети.

До недавнього часу солння було основним методом тривалого збергання харчових продуктв

Мистецтво солити м'ясо рибу було вдомо з найдавнших часв. За словами Геродота, воно було очень поширене в гипт, де були органзован спецальн рибосольн. Крм того, гиптяни солили переплок, качок та ншу дрбну птицю.

Кухонна сль - це дина мнеральна речовина, яку людина вжива в чистому вигляд.

Додаючи до ж щодня близько 20 грамв сол, людина з'да в середньому в рк 7-8 клограмв сол. До смдесяти рокв життя це число складе пвтони.

Аж до початку 20 столття фунт сол був главною валютою в Абссн (нин Ефопя).

Сль настльки важлива для людського органзму, що якщо випити дуже велику кльксть води, то вона вими сль може трапитися смертельна гпонатрмя.

Морська сль хорошо якост мстить велику кльксть важливих мнералв для органзму. 

Чорну сль виготовляють в нд за допомогою змшування солоно води з наснням Харада. Сумш залишають псля цього випаровуватися, в результат виходять чорн шматки сол. Отдал з сллю проводяться деяк манпуляц, в результат чого виходить рожевий порошок.

До того, як бблйний удазм припинив сво снування, сль змшували з жертвопринесеннями тварин. Сль також була эмблемой мудрост розсудливост.

На початку 1800-х рокв сль була в 4 рази дорожча, нж яловичина.

Тльки 6 вдсоткв вс видобуто сол використовуться в харчових цлях, ще 17 вдсоткв нередко використовуться для боротьби з обмерзанням вулиць дорвейг в зимовий перод.

У кнц 17 столття сль була головним вантажем, який перевозили з кран Карибського басейну в Пвнчну Америку. Вона використовувалася для засолювання найдешевших сортв риби, якою годували рабв на цукрових плантацях. 

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт