Скаласти твир-роздум на тему чи сучасно бути скромним

Скаласти твир-роздум на тему чи сучасно бути скромним

Задать свой вопрос
2 ответа

Як Нещодавно я почув вислв А. П. Чехова, за яким окреслюються головн ознаки вихованих людей: вони поважають людську особистсть, завжди м'як, ввчлив, поступлив; не брешуть навть у дрбницях; вони не метушлив; якщо мають у соб талант, то поважають його. Але не цей перелк позитивних рис привернув мою увагу. Мене вразили подальш рядки: Тут потрбна безперервна денна й нчна праця, вчне читання, штудювання, воля... Здесь цнною кожна година.

Це було як вдкриття! Бо скльки днв, мсяцв, рокв мо батьки старанно ласкаво виховували в мен ввчливсть, чеснсть, акуратнсть: саме те, про що йдеться у чеховському вислов. Мабуть, без хньо школи мен б зараз було дуже скрутно жити у нашому свт, сповненому змн суперечливостей. Нас вчили казки, вчили виховател, вчили батьки. Але з'ясовуться головне це твоя власна щодення праця над собою, над свою поведнкою. Звсно, важко щомит контролювати себе, наслдуючи закони народно морал, бо зараз ц закони смливо перекреслюються окремими сучасними явищами.

Нам говорять про чистоту деалв та високу мету, а з телеекранв ми бачимо зовсм нше. Душу пдносять прекрасн геро Шевченка, Лес Укранки, Довженка, Лни Костенко, а за порогом стикашся з грубстю та байдужстю.

Як зумти не розгубитися, гдно поссти сво мсце в суспльств? Мен здаться, в цьому може допомогти виховансть, що споконвчно цнувалася поважалася в люд. Саме вона допоможе рано чи пзно здобути прихильнсть й довру людей. Вона пдкаже безпомилковий вихд з складно ситуац. Вона пдтрима твою гднсть у хвилину випробування. Лише у такому раз я зможу поважати себе, водночас викликаючи повагу до себе нших людей.

Так я розумю значення вихованост в житт кожно людини. Щоб назвати вс ознаки вихованост у сучасному розумнн, не вистачило б, мабуть, деклькох аркушв. Бо будь-який твй вчинок може свдчити про ступнь вихованост. Ось дорогою до школи ти гримнув дверима пд'зду перед самсньким носом того, хто йшов слдом. Ось ти перебг дорогу перед автомоблем, не зважаючи на того, хто сидить за кермом. Ось у школ байдуже пройшов повз малюка, що впав. А ввечер, вже вдома, не помтив мамино втоми й увмкнув голосно музику. Начебто, нчого не трапилось, а ось на душ якось незатишно. Це докоря тоб тво сумлння, твоя забута виховансть, культура.

Звсно, я навряд чи змг би вчинити так, як у наведених прикладах, бо навть думка про таку поведнку мен непримна. Так, я дуже поважаю культуру вс прояви. Бо ще академк Лихачов писав, що дине, чим людина вдрзняться вд тварини, наявнсть у людському суспльств культури. Пам'ятаю, як мене приголомшили тод ц слова! , може, саме в ту мить я вперше замислився над власною культурою вихованстю.

Я зрозула, що бути вихованим це не тльки хорошо наслдувати вс управляла етикету, мати ерудицю, бездоганний вигляд тощо. Я вважаю, що, перш за все, це наявнсть власно внутршньо культури, яка вкоренилася в кожну твою клтиночку, стала твом переконанням. Если накше ти вже не можеш, просто не вмш! Я твердо переконаний, що виховансть починаться з тво поведнки у отчизн, де, здаться, можна не слдкувати за собою. Але ж тод непомтно зтреться граница мж культурою безкультур'ям, а це перший крок до втрати вихованост, гдност.

Наш час вимага молодих сил, вихованих патротв Украни. Тож, щоб стати такими, потрбна безперервна праця дйсно цнною кожна година.
Оценка: 4.1667 Гласов: 6 02.12.2012

Нщо так не руйну смейн стосунки, як постйна жноча згода з усма проханнями побажаннями напарника. Якщо ви недостатньо впевнен в соб, хочете бути хорошою двчинкою робити, як краще, погоджутеся з усма проханнями постйно поступатеся свому чоловков, - то тим самим ви руйнуте сво смейне щастя.
Чому ж так вдбуваться?
Н.....

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт