твр з ншомовними словами

Твр з ншомовними словами

Задать свой вопрос
1 ответ
Ми живемо в свт, який сформувався за багатовкову сторю розвитку людв рзних кран, культур, мов. Ми не можемо жити, не сплкуючись з ншими людьми. Кожний люд використову те, що придумали нш. 
Якщо уважнше придивитись до слв, як ми вживамо кожного дня, то виявиться, що багато з них прийшли до нас з нших мов, тобто мають ншомовне походження. Я спецально знайшов "Словник ншомовних слв" перегорнув його. що ви гадате? Просто у власнй квартир я знайшов безлч предметв, до яких ми звикли навть назви яких здаються нам рдними. Але ж слова "телевзор" "телефон" мають грецьке латинське походження: tele (з грецько) означа "далековато", "дальний", video (з латинсько) "здатнсть бачити", phone (з грецько) звук. Магнтофон вд грецького magnetis магнт phone. У кожнй квартир диванчик, а слово це персидського походження. У мене, наприклад, акварразум, це слово прийшло з латинсько мови означа "водоймище". А ще помдорвей, каструля, термос, папр. 
Якщо звернути увагу на слова, якими ми користумось в школ, то побачимо, шо здесь теж ншомовн слова вдграють головну роль. Бльшсть назв предметв (бологя, зоологя, ботанка, географя, геометря, лтература) мають ншомовне походження. Наприклад, bio (з грецько) життя, logos поняття, вчення, geo земля, grapho пишу, геометря землемряння, ботанка (вд botane травка, рослина) наука про рослини, зоологя (вд toon тварина) наука про тварин. Слово "лтература" прийшло з латинсько мови (вд litem буковка). 
Завдяки телебаченню, радо, а сразу ще й нтернету (слово англйського походження) зв'язки мж людьми мовами поширюються, до нас приходять дедал нов слова, що вдображають факти сучасного життя
Илья
ОГО!
Коптюк Алексей
ого!
Лазанов Данил
Удачи
Михаил Текальский
дякую
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт