безотлагательно треба твр на тему От де люди наша слава слава

Срочно треба твр на тему От де люди наша слава слава Украни

Задать свой вопрос
1 ответ
Тарас Шевченко не випадково з ус усно творчост вирзня думу, адже саме в думах збереглася неписана сторя нашого народу, трагчн й герочн сторнки.
Укранськ думи це не безпристрасна оповдь про издавна минул часи, а сувора, мужня поезя про реальн под чи геров, як давали, нападникам ршучу вдсч.
У думах нема дат, але под точно вгадуються емоцйна оцнка невдомого творца, розкриваться значення подй образв геров. Думи не вдрван вд дйсност, вони вдповдають прагненням та нтересам народу, моблзовуючи його на боротьбу з ворогами. У кровопролитних вйнах люд не змлв душею, не розтратив сво духовно сили. У безперервнй боротьб гартувалося прагнення до вол, незалежност, а думи виховували нацональну гордсть, духовнсть народу.
Як жанр народно поез думи виникли в XVXVI столттях. Виконували х народн спвц пд акомпанемент бандури або кобзи. Саме за назвою музичного нструмента цих спвцв стали називати кобзарями. Нередко кобзар були слпими. сну думка про те, що в минулому спвц були козаками, як потрапили в полон. Турки чи татари ослплювали старих полонених вдпускали на Украну. Слп козаки брали в руки кобзу , йдучи вд села до села, спвали псн думи, в яких оповдали все, що пережили сам чи чули вд свох товаришв.
Головна тема дум це оспвування ратних подвигв укранського народу, розповд про численн набги на наш земл турецько-татарських людоловв, про козацьк походи, про боротьбу укранського народу з польсько-шляхетськими панами.
Одним з найкращих зразкв укрансько думи Дума про Марусю Богуславку. Цей твр сповнений високого емоцйного напруження. У ньому гаряче благання, стогн, прокляття земл та ври бусурмансько, що на все життя перетворювала тисяч укранок, як потрапили в полон, на бранок.
Справжнй розквт народних дум пов'язаний з пднесенням козацького руху. з кнця XVI столття козаки органзовували велик походи на Крим та Туреччину, не раз на невеликих човнах-чайках перепливали Чорне море брали м100- фортец Козлов, Синоп, Царгород. Козаки, горд, вдважн лицар, смливо дивилися у вч смерт, завжди були готов стати на двобй з нею. хнй хрест шабля, Бог козакв перемога, а псня була мольбою. Думи цього перхвалу це оспвування звитяги геров, хнього братерства, любов до батьквщини.
Думи перлини народно поетично творчост. Вони несли не втратять свого значення, адже в их вдбите сторичне минуле народу, його свтогляд почуття.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт