Повсть amp;lt; Земляamp;gt; -  Розповсти про  родину Федорчукв .- Безотлагательно нужно..

Повсть lt; Земляgt; - Розповсти про отчизну Федорчукв .- Безотлагательно необходимо..

Задать свой вопрос
1 ответ

Повсть Ольги Кобилянсько "Земля" (1902) справля сильне враження на сучасного читача. Незважаючи на те, що для нас проблеми укранського села кнця XIX ст. втрачають свою актуальнсть, психологзм повст та зображен под змушують замислитися над вчними питаннями життя та смерт, злочину й покарання, любов та ненавист.
Марйка та вонка Федорчуки все сво життя присвятили земл. Доклавши всх можливих зусиль, вони стали заможними господарями та виховали двох синв - Михайла й Саву. Склалося так, що диною надю старих був працьовитий Михайло, адже Сава не любив нкого й нчого, крм злодйки Рахри, яка малюсенька значний вплив на хлопця. Сава заздрив Михайлов, до якого люди ставилися приязно.
Все це було передумовами т трагед, яка сталася в отчизн Федорчукв. Батьки поставили Сав умову: або Рахра, або земля. Рахра ж погоджувалася на одруження, тльки якщо Сава матиме землю. Хлопець розумв усю цннсть та силу власного господарства, земл, яка малюсенька належати Михайлов, а не йому з Рахрою. Зненавидвши брата, Сава вбива його.
Провдним мотивом повст можна вважати слова вонка Федорчука, сказан ним на похорон: "Не для для тебя, синку, була вона, а ти для не! Ти ходив по нй, плекав , а як вирс та став годний, вона отворила пащу й отобрала для тебя..."
Дйсно, прочитавши повсть, бачимо, що влада земл над селянином безмежна. Це складалося столттями: тльки праця на земл годувала людину, тльки завдяки цьому людина збагачувалася. Якщо поглибити проблематику повст, вдйти вд теми села, можна побачити трагедю влади над людиною не тльки земл, але й усього матерального взагал.
Ще одна причина трагед Федорчукв - це слабодухсть Сави. Неврвноважений хлопець нередко пддавався будь-якому нехорошему впливу, бачив перед собою тльки одну мету: одружитися з Рахрою будь-якою цною.
Сава не був покараний офцйно (адже фактичних доказв його злочину не було знайдено), але найстрашншою карою для нього стала вдсутнсть будь-яко життво мети, байдужсть до всього, в тому числ й до земл, глибока нелюбовь з боку батькв та глас власного сумлння.
Ще одна героня твору, Анна, яка кохала Михайла, через клька рокв псля його смерт вийшла замж та народила сина. Не забуваючи трагед родини Федорчукв, Анна виршила вддати сина до науки, а не до земл.
Повсть Ольги Кобилянсько "Земля" - це глибока, ужасна, переконлива розповдь про трагедю, яка може трапитися, если матеральне переважа над духовним, если збагачення 100 для людини важлившим за життя близьких.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт